fredag 22. januar 2010

Isfisketur - Sjøåsen, Lygningsfjorden

Jeg, Thomas og Geir Magne fant ut at været passet for en dagstur til Lygningsfjorden for å prøve oss på skate og pigghå. Oppmuntret av ny norgesrekord på pigghå (9,88kg) tatt på samme sted uken før hadde vi trua på noe stort på oss også. Vi kjørte fra Trondheim kl 0600 for å få med oss dagslyset på isen. Fremme ved Lygningsfjorden gikk vi ut fra motsatt side og litt lengre ut i fjorden enn vi tidligere hadde gjort.

Første fiskested var det fullt av smånapp av bittesmå hvitting, så der kastet vi bort et par timer. Vi flyttet oss mer midtfjords og enda litt lengre ut (rett under kraftlinjen) og der tok fisket seg opp.



Var en og annen småhvitting og hyse som kom opp før skatene fant ut at vi var der. Geir Magne var først ut med noe stort på, men den slapp desverre. Like etter dro han en piggskate på litt over 4 kg.



Thomas fant også ut at det var på tide og dra skate og dro like etter en tilsvarende på rundt 4 kg.


Det varte ikke lenge før det også beit på hos meg og en litt mindre skate dukket opp fra isen (ca 3 kg). Jeg fikk i tillegg en mindre skate senere på dagen. Alle skatene ble satt ut igjen.


Pigghåen viste seg desverre ikke, men Geir Magne avsluttet fisket med å dra en 4,5 kg lange.

Selv om været var strålende var det en kald vind så Thomas fikk testet sin nyinnkjøpte gapahuk. Jeg ville ikke være noe dårlige så jeg mekket en med presening og teltstang. Funket det og.


2 kommentarer:

  1. Meget fin blog dere har også :) Har pratet med Steffen, og skiblog.no har lyst til å være med på fisketur til sommern. Er jo lenge siden vi har vært i trøndelag nå. Snakkes nærmere.

    SvarSlett
  2. Fikk pigghå på 10,5kg på Va i Trondheimsfjorden 8/8-10.

    S.H.S.

    SvarSlett